Upp och ner

  • januari 20, 2012 at 11:42

Det finns dagar då allt bara är upp och ner. De dagar när man tror sig veta allt, men bevisligen inte vet ett skvatt. Vad ska man säga? Gå hem och lägg dig i sängen och be för att morgon dagen kommer?

Hehe inte riktigt för mig, ska gå klart skolan och hem till föräldrarna för att fira syrrans åtta års dag. Lilla Molly som börjar gråta varje gång jag lämnar henne för att gå tillbaka till mitt liv, den lilla söta blonda flickan som skriker av skratt när jag jagar henne runt huset… Hur kan jag rimligtvis missa det när det enda jag vill är att gå hem och lägga mig?

Svårt det där med beslut. Vad är rätt och vad är fel? Jag finner nöjet i de handlingar jag begår, men jag finner också konsekvenserna beslutet jag tar kommer att få. Knepet är att komma på ifall nöjet överstiger konsekvenserna. Hr kan man rimligtvis förväntas ta beslut som kan förändra ens liv utan att ha typ ett allvetande. Suck, men att vara allvetande förstör också de positiva överraskningarna som kan finnas. Jag satt med John på lunchen idag och diskuterade vilka val man har  i livet, om man ska låta förnuftet styra eller känslorna. Vilka situationer ska man följa förnuftet? Mindre roligt var det när klasskompisarna satt några bord bord och hela tiden ritade hjärtan i luften bara för vi satt själva och pratade. Shit, inte underligt att jag rivs bättre med människor som är lite äldre. John å andra sidan har lite vett i skallen vilket jag finner det roligt och stimulerande att debattera ämnen om etik och moral men även kampsporter, sjukvårdsämnen etc. Han och jag tog också upp att det oftast är lättare att prata med killar. Hahaha jaa jag vet att det som att tala emot sig själv då jag faktiskt också är tjej…

Men oftast är det lättare att prata med människor som svarar för logiken i ett tal utan att hela tiden ändra reglerna. Som John sa: ” föreställ dig att din kille dumpar dig, ett tag senare får du ett infall och hånglar/har samlag med en annan kille. Någon vecka senare vill din kille ha dig tillbaka men blir förbannad för du varit med en annan. ” Vart ligger det logiska i det? Tjejernas regler för sådant ändras tyvärr ständigt vad som är okej och inte. Det mest ologiska är att rimligtvis försöka begripa alla regler som finns och ändras. Om man har gjort slut så har man, då finns det inget logiskt i att bli förbannad. Skillnaden vore om man hade tagit en paus.

Leave a Reply

Add Your Comment