MIVA – SÖS

  • december 1, 2011 at 23:26

Ny dag, gissa vad? – jag ligger kvar på sjukhuset. Hoppet fanns att jag skulle få åka hem redan igår, men det fick jag ej. När jag genomgått ultraljud på hjärtat och en kontrast röntgen av lungorna låg jag kopplad till syrgas på ett litet rum. När läkaren plötsligt rusade in och sa att jag efter åtta timmar på akuten klassas som akut sjuk. Jisses, kan läkare springa så fort med en sjuksäng?

Kopplades åter natten tills idag upp till en massa apparater på MIVA vilket är en medicinsk intensivvårds-avdelning för livshotande respiratoriska och cirkulationssjukdomar. Känns bra att veta va? Föräldrarna åkte hem medan jag blev ned drogad och kopplas till EKG, en massa andra sladdar och fick fyra nålar instuckna i handlederna. Den natten var väldigt speciell. Felet var sa det att jag hade en väldigt svår dubbelsidig lunginflammation som gjorde att lungorna inte kunde producera tillräckligt med syre för att kroppen skulle fungera.

Hela torsdagen spenderades halvdrogad tills jag på kvällen fick träffa min lilla syster och föräldrar som kom på besök. Jag kan fortfarande inte bestämma mig ifall jag ska berätta för Sebbe eller Gurra att jag ligger på sjukhuset. Hoppet var ju att jag skulle bli utskriven innan de hinner sakna mig.

Leave a Reply

Add Your Comment